Videnscenter

Udsat for røveri - hvad kan du selv gøre

Det er ikke dig, røveren er gået efter – det er dine ting

Selvom det opleves personligt og det er en overskridelse af en privat grænse, så er røveren ikke interesseret i dig, det er et uheld at du var hjemme i gerningsøjeblikket.

Godt at der ikke skete mere

Uanset hvad der skete, så hold fast i at det gik så godt, det kunne. Vær glad for at det ikke gik værre.

Vær stolt af dig selv

Du gjorde hvad du kunne i situationen. Du skal ikke spille helt i situationen, du skal ikke optrappe situationen – godt du ikke bragte dit liv på spil.

Det sker ikke igen

Sandsynligheden for at det sker igen er meget lille. Hvis der er noget du helt enkelt kan gøre for at beskytte dig og dit hjem bedre så gør det, men der er ingen grund til at overdrive.

Vedbliv at tænke positivt

Det hele var et uheld, det sker ikke igen og du gjorde, hvad du skulle. Tag det som en oplevelse, du ikke har bedt om. Det er ikke din skæbne, din lidelse, men et minde, en fortælling fra dit liv

Tal med din familie og dine venner     

Det er vigtigt, at du taler med nogen om din oplevelse, både det du tænker og det du mærker. De negative virkninger i krop og sjæl skal igen, som at trække en splint ud.

Hvis du i dagene efter er negativ påvirket af oplevelsen

Så skal du søge hjælp – det er ingen skam, men nødvendigt for din fortsatte livskvalitet. Gå til din læge, hun vil hjælpe dig, evt. med henvisning til psykolog.